Sok od organske aronije - Hladno ceđeni

960.00 RSD

500ml

Preporučena doza 30-50ml dnevno

Naš sok od aronije sadrži 7230 mg/l polifenola koji su najmoćniji prirodni antioksidansi i doprinose jačanju imuniteta!

Nutritivne vrednosti na 100ml
Energija
231,2 kJ/54,4 kcal
Proteini0.1 g
Masti0,0 g
– od kojih zasićene masne kiseline0,0 g
Ugljeni hidrati13.5 g
Od kojih šećeri7.6 g
So0,0 g

 

Sačuvaj
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Organska Aronija

 

Nazivaju je funkcionalnom najzdravijom hranom na svetu, hranom budućnosti, super-hranom, a aronija to sve i jeste. Ova super bobica je bogata gvožđem, kalcijumom, bakrom, jodom. Od vitamina aronija ima C, P, PP, B6, B2, E i provitamin A. Sadrži i redak voćni šećer sorbitol, koji mogu da koriste i dijabetičari.

Aronija se treba konzumirati jer se aronija posebno izdvaja po količini antioksidanasa koji su veoma važni za jačanje imuniteta i predstavljaju vašeg najboljeg saveznika u borbi protiv slobodnih radikala, koji su uzročnik mnogih kancerogenih oboljenja. 100g zrelih plodova sadrži 16.100 ORAC jedinica, dok je dnevna potreba za zaštitu tkiva od 3.000 do 5.000 ORAC jedinica.

Zašto baš Aronija

Aronija melanocarpa iz porodice crnih aronija je najznačajnija zbog svojih antioksidativnih svojstava koji pomažu zaštiti ljudskog organizma od slobodnih radikala, koji mogu uticati na mutaciju zdravih ćelija.

Meru uspešnosti zaštite predstavlja oksidativni kapacitet koji se u biljkama meri količinom ORAC (Oxidant Radical Absorbance Capacity) jedinica, a naučna istraživanja čak daju korelaciju između usporavanja procesa starenja i velike količne ORAC jedinica kod pojedinih namirnica.

United States Department of Agriculture (USDA) je objavio da 100g ploda od aronije sadrži 16100 ORAC jedinica, skoro dva puta više nego brusnica (9100) i četiri puta više nego borovnica (4670).

Zahvaljujući ovim naučnim istraživanjima znamo da je aronija jedan od najjačih poznatih prirodnih antioksidanasa današnjice zbog velike količine polifenola.

  • Aronija je takođe bogata gvozdem, bakrom i jodom
  • Sadrzi sorbitol – redak vocni secer koji mogu koristiti dijabeticari 
  • Sadrži vitamine C,P,PP,86,82,E i provitamin A 

 

Zašto baš naš sok?

Ovaj sok smo napravili od organiski sertifikovane aronije sa nase plantaze, postupkom hladnog cedenja, bez dodatka vode, secera ili aditiva, kako bismo uspeli da ocuvamo sve hranljive sastojke ove super bobice. Sadržaj polifenola u BioMarni soku od aronije dobijen direktno iz bobica aronije melanocarpa postupkom hladnog ceđenja i određen ispitivanjem iznosi 7250mg/l, što je potvrda njegovog kvaliteta.

Zapocnite vas dan sa jednom rakijskom casicom aronije i zadovoljicete dnevne potrebe vaseg organizma za antioksidansima.

100% PRIRODNO BEZ DODATKA VODE, SEĆERA ILI ADITIVA.

Težina0.91 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će Vas i ovo zanimati

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

AKCIJA SOK OD ARONIJE: 5 + 1 GRATIS + besplatna dostava

Uskoro Funkcionalni napici BOOSTERS

Od 25.4.2022., moći ćete da naručite preko BioMarni sajta nove proizvode koje smo razvijali godinu dana. Od hladno ceđenog super voća, obogaćeni vitaminima i mineralima fokusirani da doprinesu specifičnoj funkciji vašeg organizma.  

Ovaj sajt koristi kolačiće

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Ako nastavite da koristite sajt smatraćemo da se slažete sa uslovima korišćenja i politikom privatnosti.